Sakina Badho

Photo: Soul2SoulPhotography

Over Sakina Badho

Als klein meisje heb ik veel meegemaakt in mijn leven. Net als meer mensen in dit leven. Mijn eigen ervaringen, mijn jeugd en de relatie met mijn ex-partner hebben er voor gezorgd dat ik dingen anders ben gaan zien. Door mijn verleden ben ik in mijn leven op een punt gekomen, waarin ik anders wilde leven. Ik wilde anders denken en anders doen. Ik wilde kiezen voor mijzelf. En écht leven. Vrij. Vrij van alle oordelen die ik over mezelf had. Vrij van al het moeten en vrij van alles wat mij tot dan had beperkt in mijn vrije bestaan. Ik wilde kiezen voor mijzelf, voor mijn dochter en voor mijn medemens.

Maar wie ben ik eigenlijk? Wat is mijn meerwaarde in de maatschappij? Ben ik alleen dochter van? Moeder van? Vrouw van of is er meer?

Vijf jaar geleden begon de ontdekkingstocht naar mijzelf. Ik was er intensief mee bezig en had besloten mijzelf te leren kennen. Ik ben gaan reizen, heb prachtige plekken ontdekt, diverse opleidingen gevolgd en geweldige mensen ontmoet. Elke ontmoeting bracht mij dichter bij mijzelf. De puzzel in mij begon steeds meer vorm te krijgen. Ik bleef mezelf uitdagen tot het uiterste en kwam mezelf goed tegen.

Terwijl ik deze ontdekkingstocht maakte, merkte ik dat ik groeide in mijn rol als pedagoog, systemisch coach, therapeut en counselor. De afgelopen tien jaar heb ik honderden mensen kunnen begeleiden, behandelen en ondersteunen.

Ik ben iemand die gedreven is en altijd dingen anders wil doen. Ik vind het belangrijk innovatief te blijven. En ik besefte eigenlijk dat ik constant iets in mezelf probeerde recht te zetten. Of dat ik iets in mijn systeem aan het rechtzetten was. Op het moment dat een kind bijvoorbeeld niet gezien of gehoord werd, door school of ouders, was ik daar een stem voor. Ik was een stem voor ‘’dat’’ kind of voor die ‘’ene’’ jeugdige of voor het gezin dat niet gezien of gehoord werd. Ik besefte op latere leeftijd dat ik eigenlijk steeds iets in mijzélf wilde veranderen. Ik probeerde iets in mezelf te herstellen. Wat dat precies was, was mij niet helemaal duidelijk. Ik ben toen op onderzoek gegaan, een zoektocht naar mijn zelf! Dat betekende dat ik terug moest gaan naar het begin.

Het betekende dat ik diep naar binnen ging kijken zodat ik als het ware onder een vergrootglas oude pijnstukken kon zien. Ik kwam er achter dat dit iets is waar ik al heel lang naar op zoek was. De sleutel tot het geluk, de sleutel tot verandering. En dit begint bij mezelf! Het moment dat ik mezelf ontdekte, kon ik eindelijk vrij zijn. Ik kon vrij zijn in wie ik ben en in wat ik doe. Ik heb nagedacht over wie ik ben als vrouw, als moeder en als mens. Los van wat ik allemaal kan, de ‘’echte’’ ik.

Dat ik vanuit deze kracht die ik nu ervaar, nieuwe dingen kan ontdekken en meemaken, is een geweldige ervaring! Ik ben erachter gekomen dat ik zelf de kracht heb om dingen anders te doen. De gedachte dat ík degene ben die mijn leven kan leiden zoals ik dat zelf wil. Op dat moment besefte ik hoe mooi het is als ik hiermee anderen kan helpen en inspireren. Een van de redenen dat ik Badho Consults heb opgezet; helpen om het leven op de rit te krijgen, inspireren, ondersteunen in gedragsverandering en het opbouwen van een nieuw leven.

Als mens hebben we meerdere en verschillende rollen. Op het werk, thuis en daarbuiten. Maar is er ruimte om jezelf te zijn? Écht jezelf? Wie ben JIJ? Waar ligt jouw kracht, jouw geluk en jouw vrijheid? Daar werk ik samen met jou naar toe.

Ik wil je graag inspireren, mijn kennis, ervaring en inzichten met jou delen. Als professional en van mens tot mens. Ik vind het belangrijk te luisteren en te spreken vanuit mijn hart. Want dat leidt tot zuivere communicatie en betere resultaten. Ik gun jou een ontdekkingstocht naar je zelf. Dat je vrij bent van negatieve gedachtes. Ik gun jou dat je intens kan voelen en genieten. Van wie jij echt bent. Dat je een nieuw leven opbouwt en steeds dichter bij jezelf komt. Ik steun je en gun je de ervaring te investeren in jezelf, zodat je een vrij en gelukkig leven kan leiden. Dat ben je waard!