Individuele therapie

Als grondlegger van Badho Consults heb ik mij een aantal jaar geleden gespecialiseerd in het systemisch werken. In mijn rol als therapeut zie ik mijn cliënt als bouwsteen van een groot geheel. Als individu word je geboren in een systeem. Je groeit hier op en je krijgt normen en waarden mee, die je meeneemt in je dagelijks leven. Wij hebben allemaal onbewuste overtuigingen en gedragingen die wij meenemen vanuit ons familiesysteem. De therapie is erop gericht om terug te gaan naar de basis. En legt de nadruk op het vrij stromend denken, het leven in het hier en nu.

Jij bent belangrijk. Samen onderzoeken wij ongezonde relaties, patronen en dynamieken. Zo kijken wij naar je opvoeding, hechting en relatie met je ouders. Het hebben van negatieve gedachten of vastlopen in de communicatie met je partner, vrienden of collega’s. Een patroon kan zijn; het uitkiezen van partners, het last hebben van onzekerheden in je relatie of moeite hebben met jezelf kwetsbaar op te stellen. Je leert jezelf kennen en krijgt inzicht in welke stappen je wilt nemen in dit leven. Zodat je vrijer, gezonder, liefdevoller en oordeelvrij kan leven.

In mijn praktijk maak ik ook gebruik van systeemopstellingen. Aan de hand van een vraag, thema of een verlangen dat je hebt, kan er gewerkt worden met een opstelling. Je kunt meedoen als vraagsteller of als representant. Er zijn twee soorten opstellingen.
Zo kan je kiezen voor een individuele opstelling of een groepsopstelling. Bij de individuele opstelling wordt er gebruik gemaakt van een tafelopstelling of vloerankers. De tafelopstelling wordt vormgegeven met houten poppetjes. Bij een groepsopstelling worden mensen ingezet (representanten) die je systeem representeren. De representanten visualiseren het beeld wat er speelt binnen het familiesysteem. Door het inzetten van deze representanten worden de dynamieken en patronen zichtbaar gemaakt.

Vanuit onze organisatie zorgen wij dat dit in een vertrouwelijke omgeving gebeurt. Een systeemopstelling is een ervaring die mogelijkheid biedt voor ontwikkeling, persoonlijke groei en heling.